Vrijwilliger TanteLouise 07-05-2024

  1. Vacatures Bergen op Zoom
  2. Vrijwilliger TanteLouise 07-05-2024

Werken in Bergen op Zoom

 

Introductie vacature 

19 april 2023

Vrijwilligerswerk in hospice de Markies

Vrijwilliger in de gang van hospice de Markies

Belangrijke rol

Vrijwilligers spelen in hospice de Markies in Bergen op Zoom een onmisbare rol in de zorg voor onze gasten. Net zoals de medewerkers draaien zij diensten. Van 8 uur 's ochtends tot 1 uur 's middags, van 1 tot 6 of van 6 tot 10 's avonds. De kookvrijwilligers zijn er tussen half 3 en 7.

"Zonder de vrijwilligers kunnen wij niet de kwaliteit van zorg bieden die we willen", vertelt Marjolein van Oosterbaan, locatiemanager van het hospice. Vrijwilligers ontvangen bezoekers, koken de avondmaaltijd, helpen de verpleegkundigen en hebben tijd voor een praatje aan het bed - en dat laatste is belangrijk dan stofzuigen en de was doen.

Enthousiaste verhalen

"Sommige vrijwilligers hier werken er al 10 jaar, ik nu 3", vertelt vrijwilliger Boudewijns (69). Hij is gepensioneerd en heeft daarom tijd. "Ik ben begonnen omdat mijn vrouw hier zorgvrijwilliger werd en met zulke enthousiaste verhalen thuis kwam.

"

Hart voor de zaak

Je hoeft bij het hospice niets te doen wat je niet wil, legt hij uit: je taken gaan in overleg. Het gaat vooral om de mentaliteit die je meeneemt. : "Je moet initiatief tonen, dus zien dat de vaatwasser uitgeruimd moet worden. Er wordt verwacht dat je zelfstandig werkt en overzicht bewaart. Dat je sociaal bent, ook in het contact met familie. En natuurlijk moet je hart voor de zaak hebben. Voor de mensen die het zwaar hebben.

"

Niet alleen maar triest

Of het niet soms zwaar is? "Natuurlijk vloeien er soms tranen, daar moet je mee om kunnen gaan. Maar het is niet alleen maar triest en droef. Mijn vrouw en ik hebben allebei niet het idee dat we het als last mee naar huis nemen." Dat komt ook doordat het hospice echt iets kan betekenen voor mensen, of, zoals Marjolein het verwoordt, omdat we "leven toevoegen aan de dagen".

Dat kan zijn door persoonlijke aandacht, door iemands lievelingseten te koken, en soms ook met grotere dingen: een schuimparty, een paar alpaca's die langs het raam lopen, een doedelzakspeler regelen omdat iemand van zulke muziek houdt. Marjolein: "De betrokkenheid is hier echt heel groot. Als het kan, willigen we wensen in.

"

Word jij vrijwilliger bij het hospice?

Wil jij waardevol en dankbaar vrijwilligerswerk doen? Word dan zorgvrijwilliger, kookvrijwilliger of gastvrouw of -heer. Je vervult taken als:

  • Met gasten wandelen of op pad met de duofiets
  • Een praatje maken of spelletje spelen
  • Helpen in de zorg
  • Helpen in het huishouden
  • Bezoekers ontvangen
  • De avondmaaltijd koken

Samen met jou kijken we wat je graag zou willen doen! Overigens gooit het hospice haar vrijwilligers niet meteen in het diepe! Je draait eerst eens mee om te kijken of het iets voor je is, en als je het ziet zitten, dan krijg je eerst een training.

De woonkamer van hospice de Markies

Carolien, zorgvrijwilliger : "Als zorgvrijwilliger ondersteun je de verpleegkundige. Denk bijvoorbeeld aan katheters legen, mensen hogerop zetten, wisselliggingen toepassen. De meeste dingen doe je met z'n tweeën. Je zorgt ook voor koffie en thee voor bezoek. Ik ben hier nu een jaar en het bevalt me goed. Het leuke is: we hebben een sterk team. Samen hebben we als doel voor ogen om de laatste levensfase van de gasten zo goed en comfortabel mogelijk in te vullen. Ik vraag bijvoorbeeld vaak naar foto's bij mensen op hun kamer. Dan vertellen ze over hun kinderen, kleinkinderen. Daar worden ze dan toch blij van. Het is gewoon heel mooi werk. En je wordt als vrijwilliger enorm gewaardeerd hier.

"

Contact met tante

(maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur)

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatje
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauLagere school
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieBergen op Zoom, Noord-Brabant,Nederland
Soliciteer directhttps://tantelouise.nl/nieuws/vrijwilligerswerk-in-hospice-de-markies

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bergen op Zoom en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.