Inkomensconsulent Wyzer 02-05-2024

 1. Vacatures Bergen op Zoom
 2. Inkomensconsulent Wyzer 02-05-2024

Werken in Bergen op Zoom

 

Introductie vacature 

Wyzer heeft per direct een vacature beschikbaar als inkomensconsulent voor 32 tot 36 uur per week. Wil jij werken met financiële vraagstukken? En help jij burgers graag om hun leven weer op orde te krijgen? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Consulent inkomen is het de doelstelling is om zoveel mogelijk maatwerk te leveren aan de burger. Het voorbereiden en beoordelen of en tot welke hoogte en duur aanvragers in aanmerking kunnen komen voor een inkomensvoorziening in het kader van de Participatiewet, IOAW of Bijzondere Bijstand.

Wat je gaat doen als inkomensconsulent:

Als inkomensconsulent ga je aan de slag binnen een gemeente en voer je onderzoek uit naar de rechtmatigheid van binnengekomen aanvragen. Je beoordeelt en verwerkt uitkeringsaanvragen op het gebied van levensonderhoud, bijzondere bijstand, algemene bijstand, individuele inkomenstoeslag en minimabeleid. Daarnaast heb je als taken: 

 • Je behandelt zelfstandig aanvragen Participatiewet, IOAW, Bijzondere Bijstand of levensonderhoud;
 • Je verstrekt tijdig voorschotten op basis van wet- en regelgeving en draagt zorg voor de verrekening met of terugvordering van de uitkering; 
 • Je signaleert verdachte situaties in het kader van rechtmatigheid, beslist of aanvullend onderzoek gewenst is en draagt zorg voor eventuele inschakeling van een Senior Inkomensconsulent; 
 • Je rapporteert over onderzoeksbevindingen op basis van analyse van gegevens conform wet- en regelgeving; 
 • Je haalt en geeft informatie aan doelgroepen, zo nodig middels persoonlijk contact, inzake hun persoonlijke inkomens-/woon-/vermogenssituatie, de voortgang, het al dan niet toekennen van aanvragen of de beëindiging van de uitkering. Verstrekt informatie over voorliggende voorzieningen; 
 • Je zorgt waar nodig voor een adequate doorverwijzing naar relevante (externe) partijen of instanties. 

Waar jij over beschikt:

Als Inkomensconsulent lever jij een belangrijke bijdrage voor de cliënt. Het is jouw kracht om aanvragen nauwkeurig en vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Je moet daarnaast integer en nauwkeurig omgaan met je werkzaam en je kunnen inleven in de cliënt om te komen tot de juiste oplossing. Daarnaast moet je beschikken over: 

 • Een afgeronde Hbo-opleiding richting Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten; 
 • Minimaal 1 jaar werkervaring op het vakgebied van Inkomensconsulent; 
 • Gemeentelijke werkervaring en werken met gemeentelijk systemen; 
 • Kennis van wet- en regelgeving rondom de Participatiewet. 

Wat jij krijgt:

Aandacht voor onze collega’s staat bij ons hoog in het vaandel. Wij snappen dat een nieuwe baan veel met zich meebrengt en om nieuwe collega’s te ontlasten. Daarom richten wij ons op het aanbieden van vaste contracten, zoeken we samen naar de juiste werk-privébalans en staan wij altijd voor je klaar! Dankzij ons grote netwerk hebben wij ook veel opdrachten, waardoor jij nooit stil hoeft te zitten. Wij zorgen ervoor dat je van betekenis kan zijn voor Nederland, Wyzer maar ook jezelf! 

EN MEER 

 • Een salaris, passend bij jouw werkervaring, capaciteiten en kwaliteiten 
 • Leaseauto of reiskostenvergoeding 
 • Een aantrekkelijk employee benefitspakket op het gebied van collectieve pensioenen en verzekeringen 
 • Meer dan voldoende vakantiedagen en vakantiegeld om geslaagde vakantie(s) te plannen; 
 • De mogelijkheid om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen via onze eigen Academie en ons online platform op EigenWyzer.

Wat kan jij nu doen? 

Ben je enthousiast geworden en wil je samen kijken naar de mogelijkheden? Fijn! Solliciteer dan direct, de koffie staat alvast klaar! 

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelInkomensconsulent
Indicatie salaris (min – max]0 – 0
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend https://www.wyzer.nl/
Type contractZZP
BrancheOverheid/Non-profit, Overig
LocatieRoosendaal, Noord-Brabant,Nederland
Soliciteer directhttps://www.wyzer.nl/vacature/inkomensconsulent-eindhoven/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bergen op Zoom en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.