Engineer Installatietechniek W Uticon 18-11-2023

 1. Vacatures Bergen op Zoom
 2. Engineer Installatietechniek W Uticon 18-11-2023

Werken in Bergen op Zoom

 

Introductie vacature 

Uticon Engineering

Engineer Installatietechniek W

 • Bergen op Zoom
 • Eindhoven
 • Gebouwinstallaties W

Met "hoe was je weekend?" starten wij de week, want een informeel praatje tussen collega's hoort erbij. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarnaast krijg je bij Uticon veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid en is er volop ruimte voor eigen inbreng. We werken graag samen en vinden het delen van kennis ontzettend waardevol. Je kunt altijd terugvallen op je collega's, want wij helpen elkaar graag. Projecten doe je tenslotte samen. Benieuwd naar voorbeelden van projecten? Neem hier dan snel een kijkje.

Werken bij Uticon betekent je steentje bijdragen aan het veilig stellen van de voedselvoorziening van de toekomst. Ook helpen wij onze klanten om verspilling van energie en grondstoffen terug te dringen. Om dit goed te kunnen blijven doen vinden wij het belangrijk op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en ons kennisniveau steeds te verhogen. Hiervoor hebben wij de Uticon Food Academy .

Spreekt onze cultuur jou aan en ben jij een Engineer Installatietechniek W met een passie voor food? Lees dan snel verder.

Snel solliciteren


Wat houdt jouw functie in?

Als Engineer Installatietechniek W adviseer je onze opdrachtgevers over werktuigbouwkundige gebouw gebonden installaties. Je ontwerpt deze installaties en stelt principeschema's, schetsplannen, bestektekeningen, 3D-modellen, planningen, technische omschrijvingen en kostenramingen op. Daarnaast ondersteun je het inkoopproces van de opdrachtgever, door bijvoorbeeld offertes te beoordelen. Ook werkzaamheden op locatie bij de opdrachtgever komen voor zoals inventarisatiewerkzaamheden en het begeleiden van de uitvoering door de installateur.

De functie biedt jou bovendien de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen binnen de installatietechniek. Je hebt namelijk de kans om mee te werken aan andere installaties, zoals utilities voor de procesinstallaties en elektrotechnische installaties. Heb je nog iets minder ervaring, dan kun je rekenen op een goede begeleiding. Naarmate je inwerkperiode vordert zul je steeds meer vrijheid krijgen en ook de daarbij behorende verantwoordelijkheden.

Ben jij een afgestudeerde maar wil je graag doorstuderen in eigen tijd? Dan kan dit zeker. We bekijken samen de mogelijkheden hoe we o.a. je werkzaamheden kunnen combineren met je studies.

Samengevat: een zeer afwisselende functie zowel in het soort projecten als het contact met klanten én een team collega's waar je op kunt bouwen!

Ben jij onze Engineer Installatietechniek W?

We zoeken in de eerste plaats enthousiaste en leergierige collega's met technische interesse. Je hebt passie voor je vakgebied en wil hier alles uithalen wat erin zit. Je vindt het fijn om de laatste trends binnen je vakgebied te volgen en blijft je graag ontwikkelen. Ook teamwork vinden wij heel belangrijk: met een team samenwerken aan multidisciplinaire projecten in de voedingsmiddelenindustrie zie jij helemaal zitten.

Daarnaast heb je:

 • een afgeronde HBO / TU opleiding Werktuigbouwkunde eventueel aangevuld met Hogere Installatietechniek-W (of ambitie om dat te gaan doen) of relevante cursussen (bijv. Post-HBO TVVL
 • kennis van het ontwerpen en berekenen van Gebouw gebonden W-installaties (o.a. HVAC, sanitaire installaties en regeltechniek)
 • ervaring met het uitvoeren van technische berekeningen (o.a. warmteverlies en T.O.-berekeningen), bij voorkeur met VABI-software
 • ervaring met het opstellen van installatiekostenramingen
 • kennis van het ontwerpen van W-installaties in de industrie, bij voorkeur in de food
 • een goede beheersing van modelleer software zoals REVIT (BIM) en StabiCad
 • communicatieve vaardigheden. Je begrijpt wat de klant wil en schrikt er niet van terug om de klant te adviseren vanuit jouw ervaring en expertise
 • affiniteit met E-installaties en utilities voor procesinstallaties is een plus

Wat kun je van ons verwachten?

Werken bij Uticon betekent een functie met veel afwisseling, zelfstandigheid en vrijheid.

Verder vind je bij ons:

 • Een technisch inhoudelijke uitdaging die je scherp houdt en waarin geen dag hetzelfde is
 • Een mooi salaris met interessante extra voorzieningen
 • Flexibiliteit in arbeidstijden (bijv. flexibele start- en eindtijden) en een prima verlofdagen regeling voor een goede werk-privé balans
 • Opleidingen, cursussen en trainingen dankzij onze Uticon Food Academy
 • Begeleiding door een mentor tijdens de inwerkperiode
 • Een informele sfeer met gezellige collega's
 • Contract van 32-40 uur per week naar eigen keuze
Herken jij jezelf in deze vacature en heb je interesse?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelEngineer Installatietechniek
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieBergen op Zoom, Noord-Brabant,Nederland
Soliciteer directhttps://www.uticon.com/nl/vacatures/engineer-installatietechniek-w/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbergenopzoom.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bergen op Zoom en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.